Akcija učenika Osnovne škole Luka iz Sesveta za Zakladu Ana Rukavina

U dogovoru sa Ravnateljicom prof. Marinom Sabolović i prof. Vladom Jagatić, učenici 8. d razreda OŠ Luka iz Sesveta organizirali su humanitarnu akciju u želji da pomognu rad Zaklade na proširenju Registra i tipizaciju uzoraka krvi dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Akcija traje od 2. do 6. veljače svaki dan od 8 do 19 sati. Osim prodaje promotivnih materijala Zaklade, učenici dijele posjetiteljima i edukativne letke o doniranju koštane srži i matičnih stanica, te letke o doniranju krvi iz pupkovine u javnu Banku matičnih stanica. Na panou prikazuju video o oboljelima od leukemije, koji su učenici sami izradili za ovu priliku.

Vrijedni osmaši izmjenjuju se na štandu koji su uredili oznakama Zaklade, a u prva dva dana trajanja akcije prikupili su više od 5500 kuna.

Učenici su nam rekli da su jako zadovoljni odazivom roditelja i ostalih građana, a profesorica Vlada Jagatić nije mogla sakriti ponos na svoje učenike.

A mi iz Zaklade smo zahvalni profesorima i roditeljima koji su  kod tako mlade generacije uspjeli pobuditi osjećaje humanosti i korisnosti za ostvarenje plemenitih ciljeva.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.