Akcija upisa u Hrvatski registar u Sinju

Kako smo ranije najavili, u organizaciji Udruge „Dinaridi trails“ iz Sinja održat će se utrka pod nazivom Ultra Trail Dinarides na području parka prirode Dinara, a organizatori su odlučili da će 10% prihoda od ukupno prikupljenih startnina za utrke Family race 10 km po cijeni od 100 kuna i Initiation 20 km po cijeni od 170 kuna donirati Zakladi Ana Rukavina. Utrke će se održati od 3. do 5. lipnja 2022. godine, a u petak, 3. lipnja Zaklada Ana Rukavina održat će i akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u Sinju u prostoru Muzeja Cetinske krajine od 11 do 13 sati.
Hvala od srca gospodinu Ivanu Marušiću, predsjedniku Udruge „Dinaridi trails“ na plemenitoj inicijativi da dio prihoda od startnina donira Zakladi Ana Rukavina te vjerujemo da će ova utrka koja se održava po prvi put, postati tradicija lijepog cetinskog kraja.
Hvala svima koji će sudjelovanjem na navedenim utrkama pomoći rad Zaklade Ana Rukavina i sretno svima!
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, limfoma te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.