20.05.2022., Zagreb – U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski odrzan je koncert Jelene Radan. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Koncertom u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja slavio se život

Uz čarobnu izvedbu Jelene Radan pod vodstvom britanskog maestra Jonathana Griffitha te pratnju Zagrebačke filharmonije, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u petak, 20. svibnja, prisjetili su se Ane Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja na jedanaestom po redu Koncertu za život.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

“Dvije teške godine su iza svih nas tijekom kojih, nažalost, nismo održavali Koncert za život. Nakon dvogodišnje pauze s veseljem smo slavili život uz prekrasnu Jelenu Radan kroz Fado & Voyage. Naša Ana obožavala je Jelenu i fado i time nam je ovaj koncert još više prirastao srcu. Hvala od srca ravnatelju Zagrebačke filharmonije, gospodinu Mirku Bochu koji je nastavio tradiciju koju je započeo maestro Vjekoslav Šutej. Iako tužni jer više nisu s nama, sretni smo što smo se u ovoj predivnoj glazbenoj večeri mogli prisjetiti Ane i maestra Šuteja. Dio prihoda od prodaje karata Zagrebačka filharmonija donirat će Zakladi Ana Rukavina koja će sredstva upotrijebiti za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Time želimo povećati šanse za život teško oboljelih te im pružiti što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na nekim od najboljih svjetskih zdravstvenih institucija”, istaknula je gđa. Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u jedinstvenom glazbenom putovanju uz pratnju Zagrebačke filharmonije te slaviti ono najdragocjenije – život, uživali su i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske, gospođa Jadranka Žarković, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Mirela Šentija Knežević, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dr.med. Tomislav Dulibić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodin Krunoslav Katičić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Joško Klisović kao i brojni drugi uvaženi gosti i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od 15 godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Ovim, jedanaestim po redu Koncertom za život, kao i brojnim drugim akcijama Zaklade Ana Rukavina, omogućeno je 150 transplantacija iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 61.970 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Posted in Koncert za život, Novosti.