Akcija upisa u Hrvatski registar u Solinu

Dragi naši, u petak, 8. studenoga, od 10 do 15 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Regionalnim klubom „International Police Association“ splitsko-dalmatinska i Klubom dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Solinu.
Akcija će se održati u prostoru hotela Salona Palace (Ul. don Frane Bulića 87) povodom Treće međunarodne konferencije Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma, s ciljem osvještavanja građana o važnosti pomaganja oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.