Akcija upisa u Hrvatski registar u Velikoj Gorici

Dragi naši, u srijedu, 16. listopada, od 10 do 12 sati u prostorijama Goričkog kluba mladih (Trg Stjepana Radića 5, Dom kulture Galženica, 2. kat) u Velikoj Gorici Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija u Velikoj Gorici održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Goričkih kluba mladih kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Ova akcija održat će se uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je Zakladi Ana Rukavina putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.