Akcija upisa u Hrvatski registar u Zadru

Dragi naši, u subotu, 21. listopada, u suradnji Zaklade Ana Rukavine i Podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi Zadar od 9,30 do 12,00 sati održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ova akcija održat će se povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o mijelodisplastičnom sindromu u Multimedijskoj dvorani Kneževe palače (Poljana Šime Budinića 3) u Zadru.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o MDS-u, Hrvatska udruga leukemija i limfomi i Podružnica HULL-a Zadar predstavit će projekt „Znanjem do zdravlja“ u sklopu kojeg će domaći stručnjaci iz područja hematologije održati predavanje o načinima liječenja te kvaliteti života oboljelih od MDS-a. Predavanja će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Kneževe palače, 21. listopada od 10 do 12 sati.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Vidimo se dragi Zadrani!

Scheduled Akcije upisa u Hrvatski registar
Multimedijalna dvorana Kneževe palačePoljana Šime Budinića 323000, Zadar Karta
Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar and tagged .