Akcija upisa u Hrvatski registar u Zaprešiću

Dragi naši, u srijedu, 25. listopada, od 11 do 13 sati, u prostorijama Veleučilišta Baltazar Zaprešić (Ul. Vladimira Novaka 23) u Zaprešiću održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija upisa u Hrvatski registar održat će se na inicijativu zaposlenika i studenata Veleučilišta Baltazar Zaprešić kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica ili koštane srži. Ova akcija otvorena je za sve građane koji se žele upisati i pomoći ljudima u potrebi za transplantacijom koštane srži.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Ovu akciju Zaklada Ana Rukavina održat će uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja nam je putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

Scheduled Akcije upisa u Hrvatski registar
Veleučilište Baltazar ZaprešićUl. Vladimira Novaka 23Zaprešić Karta
Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar and tagged .