Zadrani se još jednom odazvali pozivu na akciju

Dragi naši, na akciji održanoj u subotu, 21. listopada u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge leukemija i limfomi Zadar u prostorijama Kneževe palače u Zadru, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 39 novih potencijalnih darivatelja.

Ova akcija održana je povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o mijelodisplastičnom sindromu u sklopu kojeg su Hrvatska udruga leukemija i limfomi i Podružnica HULL-a Zadar predstavili projekt „Znanjem do zdravlja“ gdje su domaći stručnjaci iz područja hematologije održali predavanje o načinima liječenja te kvaliteti života oboljelih od MDS-a.

Posebno predavanje o životu nakon transplantacije održala je gospođa Ana Mrčić koja je i sama bolovala od MDS-a, ali je unatoč bolesti, nastavila nizati pobjede u atletskoj disciplini troskoku te je trenutno aktualna svjetska prvakinja u troskoku. Bravo za gospođu Mrčić i njenu inspirativnu priču, od srca joj želimo što uspješniji oporavak!

Hvala svima koje priče poput one gospođe Mrčić potiču da se i sami pridruže Hrvatskom registru te hvala dragim Zadranima na odličnoj organizaciji i mladim ljudima koji su se odlučili upisati i pomoći onima kojima njihove matične stanice mogu značiti novu priliku za život!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar and tagged .