Akcija upisa u Registar u Osijeku

Dragi naši, u petak, 15. travnja, od 11 do 13 sati na Trgu Svetog Trojstva (Tvrđa) u Osijeku održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija upisa u Registar održat će se na inicijativu Hrvatske udruge studenata medicinsko laboratorijske dijagnostike osnovane pri Medicinskom fakultetu Osijek povodom Međunarodnog dana biomedicinsko laboratorijskih znanstvenika.

U sklopu ove akcije, s početkom u 10:15 sati, u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3), pročelnica Registra dr.sc. Mirta Mikulić održat će predavanje na kojem će studenti i zainteresirani građani moći saznati više o upisu u Registar i što znači postati potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Dragi Osječani, vidimo se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.