Akcije upisa u Hrvatski registar u Zagrebu i Viru

Dragi naši, sljedeću subotu i ponedjeljak održat ćemo dvije akcije upisa u Hrvatski registar. U subotu, 8. travnja, od 9 do 11 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu održat ćemo akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika.
Hrvatska komora zdravstvenih radnika ovom akcijom prigodno obilježava Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika kako bi pomogli teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

U ponedjeljak, 10. travnja, od 15,30 do 18,30 sati u Župnoj dvorani Sv. Jurja Vir (kod ureda Hrvatske pošte) u Viru održat ćemo još jednu akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Ova akcija održat će se na inicijativu Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir i njihovog predsjednika gospodina Gorana Vickovića koji akcijom darivanja krvi i akcijom upisa u Hrvatski registar obilježavaju 20 godina rada Udruge.

Podsjećamo da se u Hrvatski registar mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

Veselimo se vidjeti Vas na ovim akcijama!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .