Održan tradicionalni Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjeskoslava Šuteja

Uz poznate arije iz opere Carmen Georgesa Bizeta, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u petak, 31. ožujka, prisjetili su se Ana Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja.
Osmi po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličali Iva Krušić, Aljaž Farasin, Martina Zadro i Georgio Surian te studenti Muzičke akademije u Zagrebu Marin Čargo, Darija Auguštan i Josipa Gvozdanić uz pratnju zborova „Cantores Sancti Marci“, Ivan Filipović, Dječjeg opernog zbora i Zvjezdica, pod ravnanjem Filipa Šljivca.
Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

„Koncertom za život, uz podršku organizatora, Zagrebačke filharmonije i medijsku podršku Nove TV, građane želimo još jednom podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može doprinijeti u spašavanju života teško oboljelih u Hrvatskoj i u svijetu. Prihod od prodaje karata Zaklada je namijenila daljnjem širenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Time želimo povećati šanse za život teško oboljelih te im pružiti što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na nekim od najboljih svjetskih zdravstvenih institucija“, istaknula je gđa. Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

„Drago nam je da je velik broj ljudi prepoznao važnost ovakvih humanitarnih akcija te su nam se pridružili i na večerašnjem koncertu. Zagrebačka filharmonija ponosna je što je dio velike obitelji Zaklade Ana Rukavina, upravo ovakvi koncerti prilika su da umjetnost stave u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije“ , izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije, g. Mirko Boch.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u temperamentnim ritmovima opere Carmen i koncertu koji je slavio ono najdragocjenije – život, uživali su i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske Renata Margaretić Urlić kao i brojni drugi predstavnici političkog i kulturnog života Hrvatske: ministrica Nada Murganić, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Ines Strenja-Linić i brojni drugi uvaženi gosti i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od deset godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Hvala od srca Zagrebačkoj filharmoniji na prekrasnoj večeri i koncertu, našim dragim gostima te svima Vama koji ste kupnjom ulaznice podržali naš rad.

Fotografije: Krume Ivanovski

Posted in Koncert za život, Novosti.