Akcije upisa u Registar u Šibeniku, Splitu i Supetru na Braču

Ovaj tjedan, Zaklada Ana Rukavina organizira tri akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Dalmaciji.

Prva će biti u Šibeniku u petak, 10. svibnja od 10 do 13 sati na Trgu Poljana, druga u Splitu u subotu, 11. svibnja od 10 do 13 sati na Rivi i treća u Supetru na Braču u nedjelju, 12. svibnja od 9 do 12 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

Pridružite nam se u sunčanoj Dalmaciji na 214., 215. i 216. akciji upisa u Registar jer svaki novi potencijalni darivatelj povećava šanse za ozdravljenje oboljelima!

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.