Godišnji odmor u svemirskom brodu Ane Mrčić

Gospođu Anu Mrčić upoznali smo 2015. godine kada nas je kontaktirala i pitala želimo li održati akciju u Osnovnoj školi Brezovica gdje je radila. Gospođa Mrčić samo usput je spomenula da boluje od mijelodisplastičnog sindroma (tzv. preleukemijsko stanje) te da bi voljela da se ljudi iz njene okoline upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica znajući da mnogi čekaju svog podudarnog darivatelja.

Znala je da će jednog dana i ona morati proći težak put transplantacije, ali htjela je pomoći onima koji nisu imali vremena za čekanje.
Nije prošlo dugo i upoznali smo se na već spomenutoj vrlo uspješnoj akciji u OŠ Brezovica. Gospođa Mrčić, osim što radi kao školski psiholog, vrlo uspješno se bavi troskokom, atletskom disciplinom, te postiže vrhunske rezultate; aktualna je svjetska veteranska prvakinja u troskoku.
Kada ju upoznate, dojmi vas se njen izrazit sportski duh i stav kojim je bolest prihvatila kao tek trenutnu prepreku koju će savladati kao i mnoge utrke do sada.
Prošle godine odlučila je preskočiti još jednu veliku prepreku, odlučila se na transplantaciju koštane srži. Gospođi Mrčić pronašli su podudarnu darivateljicu u Hrvatskom registru i njen „Godišnji odmor u svemirskom brodu“ je započeo.
Izuzetno smo sretni što nam je gospođa Mrčić ukazala povjerenje te dopustila da njen bolnički dnevnik podijelimo sa svima vama. Njen dnevnik svojevrstan je priručnik za sve koji čekaju transplantaciju, a gospođa Mrčić je u svojim opisima izuzetno britka i duhovita te unatoč tome što se radi o teškom i neizvjesnom procesu, vjerujemo da će vas se dojmiti kao što se dojmio i nas.
Dnevnik možete preuzeti na našoj web stranici: https://zaklada-ana-rukavina.hr/uvod-u-bolnicki-dnevnik/

Posted in Novosti.