Vrijedna donacija učenika 6. d razreda OŠ Novska

Dragi naši, rado s vama dijelimo još jednu lijepu priču o projektu koji su proveli učenici 6. D razreda Osnovne škole Novska i njihova razrednica gospođa Željka Draganić. Učenici i njihova razrednica pokrenuli su projekt „Baterije – što znamo o njima“ kako bi osvijestili važnost pravilnog zbrinjavanja otpada i brigu o zdravlju i prirodi.

Ovaj hvalevrijedan projekt završili su prodajom otpadnih baterija, a dobiveni iznos od 608 kuna donirali su Zakladi Ana Rukavina uplatom na žiro račun.

Već činom maturanata Srednje škole Glina koji su nedavno u ime svoje profesorice uplatili donaciju za Zakladu istaknuli smo koliko nas veseli svijest mladih o važnosti humanitarnog djelovanja, a njihovi mlađi kolege iz OŠ Novska i njihova razrednica ponovno su dirnuli naša srca.

Hvala im od srca što su izabrali Zakladu i čestitamo na važnom i uspješno provedenom projektu!

Gospođa Draganić mailom nas je upoznala s projektom, a u nastavku možete pročitati njen tekst:

 “Projekt „Baterije –  što znamo o njima“ samo je još jedan u nizu projekata OŠ Novska. Nositelji projekta su učenici 6.D s razrednicom Željkom Draganić.

 Cilj projekta je bio potaknuti učenike, učitelje i roditelje na promišljanje o problemu koji prazne baterije predstavljaju našem zdravlju i prirodi. Projektom žele istaknuti važnost odvajanja opasnog otpada od ostalog otpada iz kućanstva i zajednički sudjelovati na zaštiti okoliša.  

Kako bi ova ekološka akcija bila potpuna, odlučili su sredstva dobivena prodajom otpadnih baterija donirati vašoj Zakladi.

Svjesni smo da novac ne može kupiti zdravlje, ali vjerujemo da humanitarnim akcijama i ovim  skromnim prilogom bar malo možemo  pomoći vama u radu, a vi ćete spasiti nekome život.  

Pozdrav od učenika 6. D iz OŠ Novska i razrednice Željke Draganić. Želimo vam puno uspjeha i upornosti u ostvarivanju ciljeva Zaklade!”

Posted in Novosti.