HDZ donirao 50 tisuća kuna Zakladi Ana Rukavina

HDZ već tradicionalno pet zadnjih godina umjesto bogatih novogodišnjih domjenaka, novac daruje u humanitarne svrhe za Zakladu Ana Rukavina!

“Umjesto domjenaka sa ljudima koje bismo rado ugostili u našoj stranci, ovaj novac darujemo Vama”, rekla je premijerka Jadranka Kosor predajući donaciju upraviteljici Zaklade Mariji Rukavina.

Vlada je prošlog tjedna odlučila uplatiti Zakladi  i dio novca prikupljenog naplatom PDV-a na humanitarni telefon, te sa još 200 tisuća ubrzati HLA tipizaciju a time i proširenje Registra.

„Ova donacija je pohvala radu Zaklade, a činjenica da dolazi od Vlade Republike Hrvatske pokazuje kako je djelovanje Zaklade Ana Rukavina doista pomoglo hrvatskom zdravstvenom sustavu kroz proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.  Zahvaljujući samo zajedničkim naporima svih u Hrvatskoj Zaklada je mogla postići ovako iznimne rezultate.“, naglašava Marija Rukavina zahvaljujući čelnicima Hrvatske demokratske zajednice.

Sva sredstva koja su se prikupila putem humanitarnog broja telefona i osobnih donacija, te donacija Vlade RH bit će iskorištena za nastavak tipizacije do sada prikupljenih uzoraka potencijalnih darivatelja.

Zaklada Ana Rukavina obilježila je četvrtu godinu svojeg djelovanja i četvrtu godinu od Anine smrti, međutim njezina obitelj, prijatelji i kolege nastavljaju s njezinom misijom – prikupljanjem sredstava za tipizaciju uzoraka krvi, kako bi se proširio nacionalni Registar potencijalnih darivatelja koštane srži. Upravo zahvaljujući zajedništvu svih uključenih u ovaj projekt Zaklada Ana Rukavina nastavit će i u 2011. sa aktivnostima koje će omogućiti pomoć oboljelima.

Svi koji se još žele uključiti mogu to učiniti pozivom na broj 060 9000, kojim doniraju 6,15 kuna.

Posted in Novosti.