Humanitarna utrka ‘ŽELIM ŽIVOT!’

Naši dragi prijatelji iz Atletskog kluba MARATHON 2006 25.ožujka 2007 organiziraju humanitarnu utrku ‘ŽELIM ŽIVOT’ sa početkom u 10:00 na zagrebačkom Bundeku.

Pridružite nam se, navijajte, prošetajte se sa obitelji.

Na lokaciji će biti organizirano dobrovoljno darivanje uzoraka za tipizaciju – ulazak u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Utrka nema natjecateljski karakter, dužina trase je 1000 metara i svi su dobrodošli!

Ovako je o utrci izvijestio VJESNIK:

Do kraja ožujka u Registru 20 tisuća donora

Akcija »Želim život« velikim koracima grabi dalje, a u nedjelju su zbog nje Zagrepčani i tračali. U suradnji Zaklade Ana Rukavina, Hrvatskog atletskog saveza i Atletskog kluba »Marathon 2006« u nedjelju je na Bundeku održana humanitarna utrka građana. U maratonu je sudjelovalo 50-ak entuzijasta, a organizatori se nadaju da će ovo humanitarno druženje u prirodi u spomen na Anu Rukavinu i njenu akciju »Želim život«, postati tradicionalno.

»Bundek smo odabrali jer ima oblik kapi krvi, pa je to nekako simbolično za akciju« rekao je Dragan Mirosavljević, predsjednik kluba Marathon 2006. Svi sudionici, bilo trkači ili šetači, za svoj trud dobili su čaj i zahvalnicu, a njihova imena bit će objavljena na internet stranici www.marathon2006.hr.

Većina njih, nakon rekreacije, odlučila je dati i svoju krv za Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Tako je u nedjelju svoj doprinos akciji odlučila dati i mlada novinarka Jasminka Komar. U Registru je trenutno više od 19 tisuća darivatelja, a u Zakladi kažu kako je cilj do kraja mjeseca u Registar upisati 20 tisuća darivatelja. [P.K.]

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.