Humanitarnom akcijom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ prikupljeno 18.714,00 eura!

Jedanaestu godinu za redom,  u organizaciji Foruma žena SDP-a, 15. travnja održana je humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” na stotinjak lokacija u više od 90 gradova i općina diljem Hrvatske.

Iznos koji je prikupljen na ovogodišnjoj humanitarnoj akciji, Forum žena SDP-a uplatio je na žiro račun Zaklade Ana Rukavina, a u svrhu razvoja Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Danas je predsjednik SDP-a Peđa Grbin upraviteljici Zaklade gospođi Mariji Rukavini uručio ček s prikupljenim sredstvima u iznosu od 18.714,00 eura, odnosno 140.355,00 kuna.

Prikupljena sredstva veliki su poticaj daljnjem radu Zaklade Ana Rukavina kako bismo organizirali akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i omogućili daljnje stručno usavršavanje mladih liječnika te medicinskih sestara i tehničara iz područja hematologije.

“Želim život!” napisala je Ana Rukavina u svom pismu prije 15 godina i pokrenula lavinu dobrote. Iskrenom molbom za pomoć nikoga nije ostavila ravnodušnim. Iako nije uspjela pomoći sebi, pomogla je i pomaže mnogim drugima”, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada 2006. organizirala brojne akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Potencijalnih darivatelja u hrvatskom registru trenutno je 62.421. Od početka rada Zaklade do danas 164 osobe su od donora koštane srži iz hrvatskog registra dobile šansu za izlječenje.

“Zahvaljujemo se svim dragim i dobrim ljudima, ženama koje su sve ovo pokrenule, ali i SDP-u koji je sve financirao. Kroz 11 godina Zakladi je uplaćeno 828 tisuća kuna ili 110 tisuća eura, a ovu godinu smo postigli i rekord – 18.714 eura. To je veliki iznos.

Hvala svim onim ženama koje su u cijeloj Hrvatskoj prikupljale sredstva od prodaje tulipana i željele pomoći radu Zaklade. Hvala i svim divnim ljudima koji su kupili najdraži cvijet moje Ane”, rekla je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Hvala od srca Socijaldemokratskom forumu žena SDP-a na dugogodišnjoj podršci i organizaciji ove hvalevrijedne humanitarne akcije kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama koje čekaju svoju priliku za ozdravljenje.

Posted in Novosti.