Iz Hrvatskog registra još jedna donacija koštane srži za oboljelog od leukemije

U Hrvatskom registru pronađen je odgovarajući darivatelj te se na zahtjev engleskog registra Anthony Nolan proveo postupak prikupljanja matičnih stanica koje su danas dostavljene u Englesku. Iako su imena donora i primatelja matičnih stanica medicinska tajna, ovime se još jednom potvrđuje humanost dobrovoljnih darivatelja hrvatskog registra.

Akcijama Zaklade Ana Rukavina do danas je u Registar upisano skoro 33 tisuće potencijalnih darivatelja od čega je tipizirano 12 575, dok ostali uzorci tek čekaju na tipizaciju.

„Anin san i obećanje koje joj je dano u posljednjim danima života ostvaruje se upravo onako kako je ona zamislila. Vijest da su hrvatski donori spasili već drugi život daje nam veliki poticaj da nastavimo još s većim žarom provoditi naše aktivnosti, a posebno na tipizaciji svih prikupljenih uzorka krvi kako bi Registar postao još operativniji i omogućio još veće šanse u spašavanju života oboljelih.“, naglasila je upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina osnovana je početkom 2007. godine s misijom sustavnog rada na proširenju Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i osnivanja javne Banke krvi iz pupkovine. Zaklada Ana Rukavina nastavit će se svojom misijom prikupljanja financijskih i drugih resursa za rad i širenje hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i rad javne Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“.

Posted in Novosti.