Jasenko Houra odrekao se prihoda u korist Zaklade

„Ovom velikodušnom gestom, gospodin Houra je pokazao kako nije samo veliki pjesnik i glazbenik, već i čovjek velikog srca. S obzirom da je Jasenko aktivno sudjelovao u kampanji zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP), apelirajući na plaćanje ZAMP-a, kao kruha od kojeg umjetnici žive, ovo je jedna velika gesta kojom se Jasenko odrekao dijela svojih prihoda.“, naglašava Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Vjerujemo kako će ova gesta gospodina Houre biti prekrasan uvod za Anin rođendan (26. ožujka) te da će radijske postaje biti još više potaknute svirati navedene skladbe kako bi se što više novca prikupilo za tipizaciju krvi potrebnu za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Ana Rukavina doista je „heroina naše ulice“, grada i zemlje koja je svojom željom za životom dotakla mnoga srca i učinila mnogo za senzibiliziranje javnosti o bolestima leukemije, limfoma i mijeloma, a dvije osobe kojima je spašen život uzorcima iz hrvatskog Registra zasigurno bi je nazvali i „ružom hrvatskom“. Sjetimo se Ane s „vremena na vrijeme“, tog „sretnog djeteta“ koje nam je pokazalo da svijet je „crno-bijeli“, ali i da je lijepo – živjeti!

Posted in Novosti.