Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima.

Na ovaj dan cilj je promovirati bolje prihvaćanje i dublje razumijevanje problema i izazova s kojima se susreću oboljela djeca kao i oni koji su uspjeli pobijediti neku od ovih opakih bolesti.
Ovaj dan počeo se oobilježavati zahvaljujući međunarodnoj organizaciji Childhood Cancer International (CCI) na čijoj web stranici možete naći više informacija o samoj organizaciji, čime se bave te o Međunarodnom danu djece oboljele od malignih bolesti, http://icccpo.org/index.cfm

Kako možete pomoći? Između ostalog, možete se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ukoliko ste dobrog zdravlja te između 18 i 40 godina starosti i na taj način povećati šanse za ozdravljenje djeci, ali i odraslima, oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži, kojima je potrebna transplantacija koštane srži.

Upisati se možete na nekoj od akcija koje organizira Zaklada Ana Rukavina, u Zavodu za tipizaciju tiva KBC-a Zagreb (zelena zgrada, soba br. 9, suteren) radnim danom od 8 do 14 sati te u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj.

Svim hrabrim mališanima oboljelima od malignih bolesti, kao i svima ostalima koji se bore s nekim oblikom ove opake bolesti, najiskrenije i od srca želimo što brži i uspješniji oporavak!

Posted in Novosti.