Osam godina rada Zaklade na Valentinovo

Na Valentinovo, prije osam godina, Zaklada Ana Rukavina i službeno je počela s radom.

Prije nešto više od osam godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji, „Želim život“ proizašla je ideja, vizija koju Zaklada slijedi već osam godina.
Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, naša Ana je poslala poruku koja je postala naša misija – da bude što manje ćelavih glavica!

Do početka rada Zaklade, hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.
Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, porastao na gotovo 47.000 potencijalnih darivatelja, a ono što nas osobito veseli je da su od početka rada Zaklade do danas obavljene 44 transplantacije matičnih stanica zahvaljujući darivateljima iz hrvatskog Registra, odnosno 44 osobe dobile su priliku za život.

Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je osnovala i prvu javnu Banku krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pri KBC-u Zagreb te je do sada više od deset tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine i na taj način povećati šanse za ozdravljenje oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Sretni smo i ponosni što je iz hrvatskog Registra do danas u svjetski pohranjeno 2.832 doze krvi iz pupkovine koje su darovale mlade majke i njihove male prinove kako bi pomogle onima kojima je to najpotrebnije.

Na Valentinovo, prije osam godina, na dan kada slavimo ljubav, Zaklada Ana Rukavina krenula je ostvarivati Aninu misiju te ćemo s ljubavlju i veseljem to i nastaviti!

Hvala svima od srca što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima koji upisom u Registar ili darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažu oboljelima.

Posted in Novosti.