Međunarodni dan sestrinstva

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan sestrinstva te svim medicinskim sestrama i tehničarima upućujemo iskrenu čestitku.
2020. godinu je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila godinom medicinskih sestara i primalja, a 2021. godinom svih djelatnika u području zdravstva i skrbi za bolesnike.
Nikad nismo bili svjesniji važnosti i potrebe za medicinskim sestrama kao u najtežim trenutcima pandemije koja je pogodila svijet. Vjerujemo da danas svi još i više cijenimo rad i žrtvu medicinskih djelatnika, a pogotovo medicinskih sestara i tehničara koju su podnijeli tijekom pandemije koronavirusa i hvala vam od srca što ste uvijek tu za nas.
Također, iskrene čestitke upućujemo glavnim sestrama zavoda za hematologiju KBC-a Zagreb, gospođi Vesni Družinić, KB-a Merkur, gospođi Ljiljani Pomper te KB-a Dubrava, gospođi Suzani Ivoš koje su sa jučerašnjim danom i službeno registrirale udrugu KroMreža hematoloških medicinskih sestara i tehničara.
Hematološki odjeli posebno su osjetljivi u ovim trenucima pandemije, a izazovi s kojima se svakodnevno susreće medicinsko osoblje kako bi pacijentima pružili zdravstvenu zaštitu i sigurnost čine ih istinskim herojima te vjerujemo da se osnivanjem strukovne udruge zdravstvena zaštita i sigurnost pacijenta te prava medicinskih sestara i tehničara mogu dodatno unaprijediti.
Još jednom svim medicinskih djelatnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, a pogotovo „sestricama“, kako ih je naša Ana voljela zvati, na svim hematološkim odjelima u Republici Hrvatskoj, od srca čestitamo njihov dan te zahvaljujemo na svemu što čine za sve nas!

Posted in Novosti.