Nagrada HAU-a Split

HAU Split-Čovjek nadasve ovo priznanje dodjeljuje od 1995. godine želeći promovirati duh tolerancije i ideju slobodnog i ravnopravnog dijaloga, kao bitne pretpostavke izgradnje građanskog društva u Hrvatskoj. Do sada su to priznanje između ostalih dobili Ivan Supek, Ševko Omerbašić, XIV Dalaj Lama, sestra Elvira.

Po prvi put od ustoličenja ove nagrade ona će pripasti pravnoj osobi – Zakladi Ana Rukavina.

“Ane više nema ali Zaklada Ana Rukavina je neosporno živi organizam. dodjelom priznanja Osoba dijaloga – osoba godine HAU Split – ČOVJEK NADASVE dodjeljuje to priznanje svakom čovjeku koji se članstvom u Zakladi svjesno opredijelio za služenje drugom čovjeku i to u trenutku kada mu je to najpotrebnije. Zahvaljujući djelovanju Zaklade uistinu se među ljudima različite dobi, različitog socijalnog statusa, različitog svjetonazora i nacionalnosti, dogodio toliko potreban dijalog ljubavi” – stoji u priopćenju predsjednika Udruge dr.sc. don Ivana Grubišića.

U ime Zaklade Ana Rukavina i u ime svih potencijalnih  darivatelja koštane srži i matičnih stanica, od srca se zahvaljujemo “HAU Split – Čovjek nadasve” na dodjeli ovog vrijednog priznanja.

Posted in Novosti.