Nova akcija u Zagrebu

Dragi naši, u ponedjeljak, 29. siječnja, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina će u prostorijama HUB385 (Petračićeva 4) u Zagrebu održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ova akcija održat će se na inicijativu Udruge Star Wars Hrvatska kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
Star Wars Hrvatska redovno organizira akcije kojima pomaže potrebitima te akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a članovi se okupljaju u coworking prostoru HUB385 koji je dom raznim kreativcima i poduzetnicima koji će se također uključiti u ovu akciju upisom u Hrvatski registar.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .