Predavanje u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu

Povodom Svjetskog dana darivatelja koštane srži Zaklada Ana Rukavina organizirala je predavanje za učenike završnih razreda u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji uz podršku ravnateljice prof. Ljube Duvnjak te prof. Ane Knežević-Hesky.

Predavanje maturantima, u srijedu, 19. rujna održale su gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina i dr. Ana Zelić Kerep, hematologinja s KBC-a Zagreb te liječnica koja je 2016. odabrana na Javnom natječaju za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina, kako bi ih upoznali s postupkom darivanja koštane srži i perifernih matičnih stanica te što znači biti potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica.

Zaklada Ana Rukavina do sada je u dva navrata održala akciju upisa u Hrvatski registar u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, za generacije 2016. i 2017. koji su se u velikom broju odazvali pozivu da se upišu u Hrvatski registar. Prilikom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja koštane srži željeli smo upoznati nove generacije s radom Hrvatskog registra kako bismo ih motivirali i educirali o darivanju koštane srži kojom možemo spasiti nečiji život.

Zahvaljujemo dragim maturantima koji su se odazvali predavanju te prof. Ani Knežević-Hesky i ravnateljici prof. Ljubi Duvnjak. Veselimo se budućoj akciji i nadamo se da ih je današnje predavanje motiviralo da se i sami pridruže Hrvatskom registru!

Posted in Novosti.