Predstava “Umišljeni bolesnik” za Zakladu Ana Rukavina

Liječnici Medicinskog fakulteta i Sveučilišne kliničke bolnice iz Mostara 25.10.2009. u punom Gradskom kazalištu Komedija svojom izvedbom Molierove komedije “Umišljeni bolesnik” pokazali su kako nisu samo dobri liječnici, već i izvrsni glumci. Sav prihod od predstave uplatili su za Zakladu Ana Rukavina, čime su na još jedan način potvrdili plemenitost i humanost liječničke profesije.

Ova izvedba Molierove komedije nastala je kao projekt studenata Medicinskog fakulteta u Mostaru, čija je svrha bila prikupiti financijska sredstva za studijsko putovanje. Pola godine u prostorijama Medicinskoga fakulteta i Kliničke bolnice Mostar studenti su marljivo uvježbavali scenarij u improviziranim uvjetima.

„Predstava je premijerno izvedena u travnju 2008. godine u HNK Mostar te još u tri termina u spomenutoj kazališnoj kući. Budući da je bio veliki interes za predstavu, i da se uvijek tražila karta više, odigrana je zatim u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, u riječkom teatru Filodramatica, te u Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Na žalost, predstava će biti sve manje, jer je teško uskladiti obveze sudionika koji su sada svi danas diplomirani liječnici.“, naglasila je dekanica Medicinskog fakulteta Mostar prof. dr.sc. Ljerka Ostojić.

Zaklada Ana Rukavina donirana će financijska sredstva utrošiti za rad na proširenju Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Posted in Novosti.