Prva press konferencija Zaklade Ana Rukavina

OBAVIJEST ZA MEDIJE, pripremljena za novinsku konferenciju 07. prosinca 2006. 11:00 sati, Hrvatsko novinarsko društvo

Ovih dana smo bili svjedoci iznimne plemenitosti i dobrote, koju su iskazali mnogobrojni pojedinci, udruge i tvrtke u našem društvu, kako bi pomogli mladoj Vjesnikovoj novinarki Ani Rukavini Erceg.

Akcijom ‘Spas za Anu’ organiziranom dobrotom Aninih kolega i prijatelja prikupljeno je više od 1,2 milijuna kuna koje će po Aninoj želji postati temelj Zaklade Ana Rukavina koja će dugoročno raditi na prikupljanju sredstava za razvoj registra dobrovoljnih davatelja koštane srži i osnivanju banke umbilikalne krvi, te informiranju građana. Osnivači Zaklade su obitelj Ane Rukavine Erceg, Hrvatska udruga leukemija i limfomi i Vjesnik.

Kako bismo hrvatskoj javnosti predstavili cijeli projekt i zahvalili svima na dosadašnjoj potpori početak aktivnosti Zaklade Ana Rukavina obilježiti ćemo velikim humanitarnim koncertom koji organiziraju Anini prijatelji pod pokroviteljstvom Zaklade.

Koncert će se održati 21. prosinca na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića u 20:00 sati.

Organizacija i produkcija koncerta košta 0 kuna.

SVI uključeni u projekt su svoje usluge donirali Zakladi na čemu im od srca zahvaljujemo.

Na koncertu će nastupiti: Vanna, Ivana Banfić, Lana Jurčević, Massimo, Aki Rahimovski, Hari Rončević, E.T., Dino Dvornik, Elemental, Raspashow … i drugi dragi gosti.

Voditelj će biti Davor Dretar-Drele i Sonja Šarunić.

Na koncertu će biti izvedena i Band-Aid pjesma ‘ŽELIM ŽIVOT!’ autorice Maje Rogić koja je svoj rad također donirala Zakladi.

Istodobno ćemo otvoriti mnogobrojne kanale prikupljanja sredstava, kako bismo omogućili svakom dobrom čovjeku u Hrvatskoj da daruje svoj prilog «za život» svih građana Republike Hrvatske.

Ana je započela ovu humanitarnu akciju.
Zaklada Ana Rukavina uz pomoć svih nas akciju nastavlja za dobrobit svih građana Republike Hrvatske.

SVI KOLEGE I KOLEGICE, SVE REDAKCIJE SVIH MEDIJA BEZ IZNIMKE SU DOBRODOŠLI I NA RASPOLAGANJE MOGU DOBITI MATERIJALE (JINGLE ZA EMITIRANJE, INTERVJU SA ZAKLADOM ITD.)

Posted in Novosti.