Prva tri dana akcije u Splitu

Otvaranje humanitarne akcije započelo je plesom Mažoretkinja grada Splita koje su se preko grada i Marmontove ulice uputile na Rivu. Tamo je tridesetak volontera prodavalo kape, majice, privjeske, bedževe i karte po cijeni od 30 kuna za veliki koncert koji će se zadnjeg dana akcije 27. kolovoza održati na Prokurativi.

Kao završetak prvog dana akcije održan je u subotu navečer nastup splitske grupe Best koja je pjevajući hitove na raznim jezicima zabavljala oduševljene turiste koji su se zatekli u šetnji gradom. Ova akcija mladih Splićana ide u dobrom smjeru jer, kako je rekao predsjednik Udruge srednjoškolaca grada Splita Ivan Ruščić, do sada je već bend Replay iz Splita donirao Zakladi Ana Rukavina 10.000 kuna, kao i Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak z Kaštela koji su prikupili 5000 kuna i udruzi predali 11 umjetničkih slika čija će se aukcija održati 26. kolovoza u klubu Hemingway, a sav novac će ići na račun Ane Rukavine.

Veliki je odaziv građana večeras bio na štandu mladih kojima je u jednom trenutku čak i ponestalo majica, kapa, bedževa i privjesaka zaklade za prodaju, pa su volonteri morali donositi još. Iz udruge kažu kako ide dobro i prodaja karata za koncert, a svi se nadaju da će ovako veliki odaziv biti i za davanje krvi za tipizaciju tkiva.

Na bini splitske Rive svoj je nastup održao i Siniša Vuco, a dan kasnije i Dražen Žanko koji su se i osobno priključili volonterima na štandu pozivajući sugrađane da se uključe u ovu hvale vrijednu akciju mladih. Na štandu je svoj doprinos u prodaji kapa, bedževa, majica, privjesaka i karata za koncert dao i Splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić. Prema posljednjim informacijama mladi aktivisti iz Udruge srednjoškolaca grada Splita i Europskog parlamenta mladih grada Splita u srijedu će ujutro biti primljeni u gradonačelnikovom uredu.

Posted in Novosti.