SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu doniraju dio svojih prihoda Zakladi Ana Rukavina

U srijedu 24. srpnja u prostorijama Zaklade Ana Rukavina zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu potpisali su izjavu o doniranju dijela svojih prihoda Zakladi Ana Rukavina do kraja ovog saziva Europskog parlamenta. Izjavu je potpisalo svih pet SDP-ovih EU zastupnika te upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, gospođa Marija Rukavina. Do kraja ovog saziva Europskog parlamenta dio prihoda donirat će Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Petrović Jakovina i Tonino Picula.

„Ovo je najmanje što smo mogli napraviti za nastavak rada Zaklade, koja je svojim radom dosada dala nadu u spas čak 29 života. Pozivamo sve građanke i građane da se upišu u Registar, što je od nedavno moguće i u devet transfuzijskih centara diljem Hrvatske. Nadamo se kako će ovaj naš čin doprinijeti razvoju osjećaja građanske solidarnosti u našem društvu“, izjavio je gospodin Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu.

„Ovo je veliki iskaz dobrote i suosjećajnosti koji su iskazali hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu. Zaklada Ana Rukavina donacije će iskoristiti za daljnji nastavak širenja broja upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koji trenutno broji više od 40 tisuća članova kao i u stručno usavršavanje specijalista hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Pozivam sve zainteresirane građanke i građane da se upišu u Registar i na takav način daju nekome novu šansu za život“, izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Od svibnja 2013. građani se mogu upisati u Registar i u transfuzijskim centrima u devet hrvatskih gradova: Zagrebu, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Dubrovniku, Varaždinu i Zadru.

Posted in Novosti.