Šibenski gimanzijalci peti put dodijelili nagradu ‘Antun’!

Već petu godinu zaredom šibenska Gimnazija “Antun Vrančić” organizirala je svečanu dodjelu priznanja “Antun” najboljim gimnazijalcima i profesorima – sve u učeničkom aranžmanu. Dodjela nagarada održana je u prepunom Šibenskom kazalištu, a u glazbenom dijelu svečanosti nastupili su flautistica Ana Batinica uz klavirsku pratnju prof. Gordane Pavić, Lvky, i klapa Iskon, ženska klapa Gimnazijalke, Hari Rončević te Arsen Dedić kojemu je te večeri uručena i nagrada kao poznatom đaku Gimnazije.

Gimnazijalci su među sobom u anketi izabrali najbolje učenike i profesore, a najviše razloga za slavlje imao je maturant Toni Skorić koji je osvojio “Antuna” u tri kategorije, dok je nagrada za životno djelo pripala prof. Svetinu Budimiru.

Kao prezenter se pojavio i gimnazijski profesor Ivo Brešan koji je dodijelio priznanje Arsenu Dediću, te se prisjetio prvih zajedničkih susreta u Gimnaziji i suradnje na osmišljavanju gimnazijske operete, kao i književnog rada u časopisu Šibenska revija.

Humanitarni dio ove hvaljene manifestacije posvećen je našoj Ani, pa je sav prihod od prodaje učeničkih slika i fotografija pod Nazivom “Čovik i more”, izložen u Galeriji Sv. Krševana (15.000 kn), uplaćen na račun Zaklade. Ravnateljica Gimnazije prof. Ivanica Belamarić istaknula je da je to bila ideja gimnazijalaca koji su time iskazali privrženost plemenitoj Aninoj ideji. Svi nominirani učenici i profesori, ako i voditelji programa na sebi su tijekom svečanosti nosili bedževe Zaklade, a gledateljima su podijeljene informativne brošure Zaklade.

Od srca zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organiziranju ove sjajne akcije!

Posted in Novosti.