“Stvar ukusa” nagrađen za najbolji kratki film na međunarodnom filmskom festivalu u Velikoj Britaniji

“Stvar ukusa” je  prvi igrani film redatelja Coste Ipse snimljen prema scenariju Mirele Krnete. U ovoj kratkoj crnohumornoj drami glavne uloge tumače Zvonko Novosel i Zvonko Zečević, a direktor fotografije je Boris Krstinić.

Film je snimljen koncem 2007. godine u produkciji kuće Third Vision, čiji smo posljednji film imali priliku vidjeti i na HTV-u u travnju ove godine. Riječ je o dokumentarnom filmu „Želim život“ o radu Zaklade Ana Rukavina, koji je Third Vision u koprodukciji s Applaudo grupom snimio pro bono te su sredstva od emitiranja donirana Zakladi.

Pored nagrade za najbolji kratkometražni film, „Stvar ukusa“ nominiran je i za najbolji film festivala u konkurenciji s pet dugometražnih filmova. Na Heart of England međunarodnom filmskom festivalu predstavljeni su filmovi iz 31 zemlje diljem svijeta, a u konkurenciji za 25 nagrada nominirano je 150 filmova. „Stvar ukusa“ jedini je film iz regije prikazan na festivalu.

Autori filma Costa Ipsa i Mirela Krneta već su od samih početaka svoj uzor pronalazili u britanskoj filmskoj produkciji pa im tako i ova nagrada iz „srca Engleske“ predstavlja istinsko priznanje za filmsko stvaralaštvo.

Američki redatelj Andrew Silver koji je svoj film „Radio Cape Code“ predstavio na festivalu van konkurencije rekao je: „Stvar ukusa prekrasan je film sa sjajnim smislom za humor. Vjerujem da ćemo ga uskoro predstaviti i američkoj publici u Coolidge Corner Theater u Bostonu“.

Third Vision priprema i kriminalističku komediju „Plan B“, dugometražni film koji će prema njihovim riječima biti „sat i pol smijeha i akcije“. U produkciju „Plana B“ uključio se i Michael Perković producent jednog od najskupljih filmova u regiji „Čarlston za Ognjenku“.

Čestitke autorima filma na ovoj prestižnoj nagradi!

Posted in Novosti.