Za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno 537.516 kuna

Velikim humanitarnim koncertom pozivima na broj telefona 060 9000 građani su donirali 537.516 kuna, što će omogućiti tipizaciju novih 495 uzoraka krvi i njihov upis u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Tradicionalni humanitarni božićni koncert pod nazivom „Želim život“ ove se godine održao peti puta te tako najavio veliku petu godišnjicu djelovanja Zaklade Ana Rukavina u 2011. godini.

Pred brojnom publikom na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na koncertu su nastupili Alibi, Bojan Jambrošić, Colonia, E.T., Emilija Kokić, Feminnem, Franka Batelić, Jole, Karma, Kim Verson,Lana Klingor, Jacques Houdek i Novi Fosili te tako u ime Zaklade Ana Rukavina zahvalili svima koji su se tijekom godine na bilo koji način uključili u rad Zaklade Ana Rukavina. Brojne poznate osobe iz javnog života uključile su se u rad call centra organiziranom u Novinarskom domu povodom 100-e obljetnice Hrvatskog novinarskog društva.
Studentski zbor sveučilišta u Zagrebu i studenti Medicinskog fakulteta uključili su se uz koncert Zaklade organizacijom akcije za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja te su prikupili 323 novih uzoraka krvi za upis u Registar. Na taj su način studenti pokazali kako je budućnost Zaklade Ana Rukavina – svijetla i sigurna. Studentsku akciju podržale su i poznate osobe koje su prodajom promotivnih artikala Zaklade sakupili 10.000 kuna.

„Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju te koji su tijekom godine podržali naš rad. Jučer smo tipizirali dodatnih 1000 uzoraka te se tako broj upisanih u Registar povećao na 20 275 potencijalnih darivatelja. Ana na taj način i dalje živi kroz sve nas, a njezina želja za životom donijela je nadu desetcima onih koji su oboljeli zahvaljujući radu naše Zaklade.“, naglasila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Zaklada Ana Rukavina pokrenuta je inicijativom nakon Anine smrti u studenom 2006. (osnovana 14. veljače 2007.) i slijedeće godine će proslaviti petogodišnjicu svog djelovanja.

Posted in Koncert Želim život, Novosti.