Zaklada Ana Rukavina obilježila Svjetski dan limfoma – u Registar upisano još 60 darivatelja

“Limfom je najčešći oblik raka limfnog tkiva, koje ima veliku ulogu u odbrani od infekcija, jer je sastavni dio odbrambenog sistema organizma. Ne postoje programi ranog otkrivanja ove bolesti, zato je jedini način za rano otkrivanje limfoma edukacija i informiranje javnosti o limfomu kao oboljenju o kojem se malo zna. Veoma je važno simptome ovog oboljenja prepoznati na vrijeme. Ranim postavljanjem dijagnoze, uz adekvatan tretman, limfom se može uspješno liječiti.”, naglasio je medicinski direktor Zaklade,doc. Mirando Mrsić.

Osim informativnih štandova na Cvjetnom trgu, održana je i akcija uzimanja krvnih uzoraka za tipizaciju i upis u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, u kojoj se još 60 Zagrepčana pridružilo Aninoj velikoj obitelji.

„ Ponosna sam što je Zaklada Ana Rukavina u nešto manje od tri godine postojanja napravila puno na području edukacije javnosti o malignim bolestima leukemije, limfoma i mijeloma te što su iz hrvatskog Registra, kojeg je Zaklada proširila na više od 32 000 članova, spašena već dva života.“ istaknula je upraviteljica Zaklade gđa Marija Rukavina.

Posted in Novosti.