Akcija društva Goranin na Trgu u Zagrebu!

U subotu 21. travnja 2007. društvo GORANIN organizira akciju prodaje sadnica smreka i jela povodom Dana Gorskog kotara, a poznati Gorani (Jadranko Crnić, Zlatko Crnković, Herman Sušnik, Ivica Grbac, Pero Kvrgić, Siniša Tatalović, Dragutin Štiglić, Ljudevit Grgurić Grga…) pomažu u prodaji poljoprivrednih proizvoda i suvenira te turističkoj promidžbi Gorskog kotara.

Predstavljaju se sve turističke zajednice, razne udruge, lovci, šumari, a predstavnik goranske kiparske radionice izrađivat će kip iz drveta koji će biti darovan gradu Zagrebu (za Bundek , Jarun ili slično). Grad Zagreb poklonit će Gorskom kotaru vozilo za čišćenje kanalizacije koje će preuzeti gradonačelnik Delnica. Kulturno – umjetnički program vode Darko Janeš i Vid Balog, a cijeli događaj se odvija u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo.

Sav prihod od prodaje namijenjen je Zakladi Ana Rukavina.

Akcija će se održati na Trgu bana Jelačića od 09,00 – 14,00 sati.

Unaprijed zahvaljujemo društvu Goranin na inicijativi!

U članku u privitku možete vidjeti kako je veselo proslavljan dan Gorskog kotara kojem je nazočio i gradonačelnik koji je tom prilikom kupio dvadesetak sadnica koje je dijelio građanima.

Posted in Novosti.