Akcija upisa u Hrvatski registar u Samoboru

Dragi naši, u utorak, 5. studenoga, od 11 do 13 sati u prostorijama Autobusnog kolodvora Samobor (Ul. 151. samoborske brigade HV 1) u Samoboru Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija u Samoboru održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Gradskog društva Crvenog križa Samobor kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Ova akcija održat će se uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je Zakladi Ana Rukavina putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.