Akcija upisa u Hrvatski registar u Pakracu

Dragi naši, u srijedu, 6. studenog 2019. godine, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Kulturno prosvjetnim društvom „Sloga“ i Klubom mladih Udruge „Mali most“ u Pakracu održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija u Pakracu održat će se u prostorijama Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ (Trg pape Ivana Pavla II broj 10, dvorana „Ivan Nemet, 1. kat) uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Srednje škole Pakrac.
Akcija upisa u Hrvatski registar održava se potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži malenoj Dori Perčin iz Pakraca, ali i svim oboljelim osobama diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Vidimo se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.