Akcija upisa u Registar u Kninu

U četvrtak 23. svibnja, od 13 do 15 sati, u Turističkoj zajednici Grada Knina u Ulici dr. Franje Tuđmana 24, održat će se 220. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju upisa organizira Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Knin.

Također, podsjećamo da isti dan u Kninu u vojarni „Kralj Zvonimir“ imamo i 219. akciju upisa u Registar u suradnji s MORH-om od 10 do 12 sati.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju (postupak kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti).

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Time Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spašavati živote jer upisom u Registar postajemo potencijalnim spasiteljem života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.