162 novih potencijalnih darivatelja na akcijama u Kninu

U četvrtak, 23. svibnja u Kninu, održane su dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na kojima se upisalo 162 građana.

Prva od njih provedena je u suradnji s MORH-om za djelatnike u vojarni „Kralj Zvonimir“ gdje se upisalo 97 potencijalnih darivatelja, dok je druga održana u Turističkoj zajednici Grada Knina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Knin na kojoj se upisalo 65 potencijalnih darivatelja. Darivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina građani su podržali misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti spašavati živote ljudi diljem svijeta.

Od srca zahvaljujemo svim djelatnicima vojarne „Kralj Zvonimir“ te bojniku Zoranu Jurišiću na pomoći u organizaciji akcije, također, od srca zahvaljujemo Gradskom društvu Crvenog križa Knin na čelu s ravnateljicom gospođom Anđelkom Balić te medicinskom osoblju Hitne pomoći Opće bolnice „Hrvatski ponos“ Knin na pomoći pri uzimanju uzoraka za Registar, i naravno svim mladim ljudima koji su se upisali u Registar.

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.