Perivoj Ane Rukavine

“Perivoj bi trebao biti uređen na sjevernom ulazu u tvrđavu sv. Mhovila, a radovi će se financirati sredstvima sponzora. Zajednica žena “Katarina Zrinski” želi na ovaj način podići svoj glas protiv sve učestalijeg nasilja među mladima i ponuditi im prostor za druženje i razne aktivnsti, koje će sami osmisliti” naglasila je predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” i gradonačelnica Grada Šibenika gospođa Nedeljka Klarić.

U nazočnosti Anine majke i upraviteljice Zaklade gospođe Marije Rukavine, a u povodu obljetnice smrti Ane Rukavine 26. studenog, predstavnice Zajednice predstavile su danas idejni projekt uređenja budućeg perivoja. Radovi bi trebali biti okončani i Perivoj svečano otvoren u povodu Aninog rođendana 28. ožujka 2009. godine.

Zajednica će, također, posredstvom Kluba vijećnika HDZ-a zatražiti od Gradskog vijeća da i službeno taj prostor dobije ime “Perivoj Ane Rukavine”.

Šibenik – Tvrđava Sveti Mihovil:
•Tvrđava svetog Mihovila (od 1835. godine zbog kapelice sv. Ane na groblju i tvrđava sv. Ane) najstariji je dio grada Šibenika.  Nalazi se na stožastom brijegu, 70 metara nad morem u središtu grada Šibenika, s kojeg dominira čitavim šibenskim zaljevom i užom gradskom okolicom.  Prvi povijesni izvor koji govori o tvrđavi, a time i o gradu Šibeniku, jest isprava koju je hrvatski kralj Petar Krešimir IV., 25.12.1066. godine, izdao zadarskoj opatici Čiki, čime joj potvrđuje samostanske zemlje i posjede. Arhitektonski razvitak utvrde usko je povezan s razvojem grada Šibenika pod njezinim padinama, osim s sjeveroistočne strane gdje nije došlo do urbanizacije.

Posted in Novosti.