Forum žena Kutina organizirao humanitarnu akciju “Želim život”

Akcija se održala ispred robne kuće od 9 do 13 sati, a kupnjom promotivnog materijala Zaklade građani su dali svoj doprinos proširenju Registra koji je pokrenula Ana Rukavina, ali je istodobno pokrenula i lavinu osjećaja humanosti i solidarnosti u svakom čovjeku, a za dobrobit generacija koje dolaze.

U 19 sati u Arcus klubu održano je i predavanje doc. dr. Miranda Mrsića, medicinskog direktora Zaklade na temu “Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i banka krvi iz pupkovine”, koje je uz informiranje javnosti bilo isprepleteno sjećanjima na Anu Rukavinu. Mlada zagrebačka novinarka, boreći se za život s opakom bolešću otvorila je novu stranicu u pristupu bolestima leukemije, limfoma i sl. “Nakon njezine smrti više ništa nije isto, što najbolje pokazuje broj registriranih darivatelja koštane srži. Od 156 u 10 prijašnjih godina, u posljednje dvije godine registrirano ih je 33.000”, kazao je dr. Mrsić medicinski direktor Zaklade koji je tom prigodom govorio o dosadašnjim akcijama Zaklade provedenim diljem Hrvatske.

Humanitarnu akciju “Živi život” Forum žena Kutina organizira drugu godinu, a u akciji je prikupljeno ukupno 5000 kn, od promo materijala i slika ak. slikara Ivana Milata, koji je naslikao Anin portret i poklonio ga Zakladi. Prikupljena sredstva namijenjena su tipizaciji tkiva. Predavanju je nazočio i kutinski gradonačelnik Davor Žmegač, a glazbeno ga je popratila ženska pjevačka skupina Cantilena, kao i učenici Tehničke škole čitajući Anina pisma.

Izvor: Online vijesti Grada Kutine, 20.11.2008.

Posted in Novosti.