Svjetski dan limfoma, 15. rujna

U Hrvatskoj od 100.000 stanovnika od limfoma oboli njih 15, što iznosi oko 675 oboljelih svake godine.Limfomi su zloćudne bolesti limfocita i očituju se obično bezbolnim povećanjem limfnih čvorova, a u nekih bolesnika javlja se temperatura, svrbež kože te gubitak na težini.

Više o limfomima i mijelomu pročitajte u članku koji je medicinski obradila dr.med. Nadira Duraković. Povodom Svjetskog dana limfoma, Hrvatska udruga leukemija i limfomi poziva Vas na predavanja koja će se održati u Kulturno informativnom centru u Preradovićevoj 5, Zagreb u petak, 13. rujna u 17 sati.

Predavanja će održati:

  1. Liječenje limfoma jučer, danas, sutra – prof.dr. sc. Igor Aurer, Zavod za hematologiju, KBC Zagreb
  2. Uloga slikovnih metoda u dijagnostici i praćenju liječenja limfoma i leukemija – dr.sc. Antonija Balenović, spec. nuklearne medicine, Poliklinika Medikol
  3. Oboljeli od limfoma i leukemija u kulturi zdravlja – doc.dr.sc. Marijana Braš, Klinika za psihološku medicinu KBC Zagreb
  4. Život s limfomom – Ljiljana Pomper, bacc.ms., Zavod za hematologiju, KB Merkur

Također, u nedjelju, 15. rujna na Trgu Petra Preradovića od 10 do 12 sati (Cvjetni trg) na HULL-ovom informativnom štandu, možete saznati više o limfomima.

Posted in Novosti.