Tri uspješna dana akcije “Kuna za kap života”

Volkswagenova gala večer i donacija za Zakladu
26.3.2008. održana je Volkswagenova gala večer. Na kraju jedinstvenog show programa i revije VW-ovih modela našoj Zakladi darovan je VW POLO. Ovaj velikodušni poklon PZ Auta i Volkswagena, prelijepi bijeli Polo sa logom Zaklade, učiniti će nas još pokretnijima i učinkovitijima u  organiziranju akcija upisa dobrovoljnih darivatelja koštane srži u Registar.

Koncert “Za Anin rođendan”
27.3.2008. u Osijeku u prepunoj dvorani hotela Central održan je humanitarni koncert Dražena Zečića “Za Anin rođendan”. Ovo je već druga godina za redom kako Osijek organizira koncert povodom rođendana naše Ane. Inače Osijek je grad rekorder u broju upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, pa ne čudi činjenica što su se građani maksimalno uključili da i na ovaj način pomognu u tipizaciji prikupljenih uzoraka krvi. Organizatoru koncerta Gradskom radiju Osijek, Draženu Zečiću i svim posjetiteljima od srca zahvaljujemo na koncertu i prikupljanju pomoći za Zakladu.

Humanitana aukcija umjetničkih djela
28.3.2008. u Muzeju Mimara održana je humanitarna aukcija umjetničkih slika. Anina majka, gđa. Marija aukciju je nazvala “dražbom ponosa, tuge i radosti” jer da je živa, Ana bi na današnji dan proslavila 31. rođendan. U vrlo bogatoj ponudi od čak 64 umjetnička djela raznih autora, najveći je doprinos dao gospodin Boris Milčić i njegova supruga Iva, koji su Zakladi donirali privatnu zbirku od čak 18 umjetničkih slika. Gospodin Boris je i sam bolovao od leukemije i vodio vrlo tešku borbu s bolešću, što ga je i motiviralo na ovaj humani čin. Posebna zahvala i našem velikom dobrotvoru, gradonačelniku Milanu Bandiću, koji podupire rad Zaklade na svim velikim akcijama koje organiziramo.
Nažalost, usprkos brojnim obećanjima gospodarstvenika, posjet aukciji bio je ispod očekivanja. Licitiralo je tek dvadesetak dobrotvora, a za tipizaciju smo prikupili novih 51.000 kn.
Iznenađenje na auciji priredile su nam novinarke Cosmopolitena Slavica Josipović i Rujana Jeger, koje su u povodu desetljeća izlaženja Cosma, umjesto glamuroznog partyja, odlučile donirati Zakladi 50.000 kn, na čemu veliko, veliko HVALA dragom Cosmu.
Sa prikupljenih 101.000 kn omogućiti ćemo tipizaciju 101 uzorka krvi, s velikom nadom da će upravo među njima biti i uzorci koji će nekom spasiti život.

Pomoć u akciji “Kuna za kap života” možete pružiti i Vi pozivom na naš humanitarni telefon 060 9005 (donirate 5,00 kn + PDV). Poziv možete ostvariti iz svih fiksnih i mobilnih mreža, osim T-Mobile mreže koja se po prvi puta nija odazvala našoj akciji.
Hvala na Vašem pozivu!

Posted in Novosti.