Završna akcija u PU Zagrebačkoj

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade zahvalila je Ministarstvu jer je njihovo sudjelovanje podiglo akcije Zaklade Ana Rukavina na višu razinu: “Ovakvim akcijama pokazuje se ne samo zrelost hrvatskog društva, već i senzibilnost naše policije koja osluškuje potreba oboljelih, a koja je često nepravedno na udaru javnosti i medija. Suradnjom sa Zakladom Ana Rukavina pokazali su kako zaista imaju dobro srce te su kako je njihova prvenstvena uloga-spašavanje ljudskih života.”

Od početnih 150 donora koji su bili upisani u Registar dobrovoljnih darivatelja, danas je u je u njega upisano čak 32 180 darivatelja, što je, kako je medicinski direktor Zaklade, doc. Mirando Mrsić naglasio najbrže rastući Registar na svijetu.

Zaklada Ana Rukavina tijekom ljeta obustavit će svoje akcije na terenu, osim prikupljanja sredstava i tipizacije do sada prikupljenih uzoraka u akciji “Kuna za kap života”. Danas imamo tipiziranih 4 973 uzoraka, a pozivaju se svi građani da doniraju sredstva kako bi se tipiziralo što više uzoraka te se upisali u Svjetski registar.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.